"La scienza in cucina 
e l'arte di mangiar bene"
Info

Welkom bij Restaurant Artusi

 

Artusi is een Italiaans/Internationaal restaurant op een unieke locatie in het centrum van Delft met een prachtige binnentuin.

 

De kaart onthult verrassende gerechten en er wordt sinds 2005 met dagverse producten en liefde gekookt.

Dit tezamen met een prettige bediening maakt dit de ideale locatie om te genieten van onze pure keuken en prachtige wijnen.

 

Ook geschikt voor gezelschappen tot 60 personen.

 

Tot snel.

 

Marcel en Linda Dörr

Adres:

Voorstraat 20a

2611 JR   Delft

 

Telefoon:

015 - 212 03 54

 

E-mail:

info@restaurantartusi.nl

Openingstijden:

Dinsdag t/m zaterdag

vanaf 18.00 uur

Keuken geopend
tot 22:00 uur.

 

Keuken

De menukaart van restaurant Artusi is gebaseerd op de moderne Italiaanse keuken, dagverse, pure producten en rijke smaken, biologisch en duurzaam waar mogelijk.
Kies van onze kaart of laat u verrassen door het 4 of 5 gangen menu della cucina

4 gangen menu della Cucina,
per tafel te bestellen ( tot 21.15 uur)

42,50

 

5 gangen menu della Cucina,

per tafel te bestellen ( tot 21.15 uur)

49,50

Wijn

De wijnkaart van restaurant Artusi is met zorg samengesteld en bevat wijnen van klassieke inheemse druiven en wijnen van minder bekende (autochtone) druiven uit alle wijngebieden/regio's van Italië.

Van mousserende wijnen uit Franciacorta, frisse minerale wijnen uit Piemonte of Alto Adige tot aan gelagerde, kruidige wijnen uit Puglia en de eilanden.

  • 
Mousserend/spumante

    Prosecco ‘Belstar’ DOC Brut

    Bisol, Veneto (100% Glera)

     

    Elegante Prosecco met tonen van witte bloesem en citrus, subtiel fruit

    met licht bloemige afdronk.

     

    7,00 / 35,00

     

    Spumante Rosé Extra Dry

    Malibran, Veneto (50% Raboso, 50% Incrosio Manzoni)

     

    Toegankelijke, aromatische rosé met een klein zoetje en verleidelijk rood

    fruit zoals aardbeien en framboos, heerlijk als aperitief.

     

    44,50

     

    2012 Franciacorta ‘Emozione’ Brut

    Villa Franciacorta, Lombardia (100% Chardonnay)

     

    Fraaie mousserende wijn uit 1 oogstjaar die krachtig en evenwichtig is met tonen van

    noten en toast. Hier laat men zien dat bubbels niet alleen uit Champagne hoeven te komen.

     

    67,50

  • 
Wit/bianchi

    Licht en fris

     

    2016 Pinot Grigio
    Villa San Martino, Friuli

    Frisse, sappige wijn met tonen van perzik, mango en appel. In de mond

    zacht en lekker rond met perzik en een culinair bittertje.

     

    4,50 / 22,50

     

    2016 Sauvignon Blanc

    Massimo di Lenardo, Friuli

     

    Frisdroge wijn van klein familielandgoed met uitbundig aroma van grapefruit

    en buxus, verfijnd en pittig met voldoende lengte.

     

    27,50

     

    2014 Villa Fidelia Bianco

    Sportoletti, Umbria (50% Chardonnay, 50% Grechetto)

     

    Aromatische wijn met honing, hazelnoot en boter, smaak is elegant en

    rond met het licht bittere van de Grechetto.

     

    34,00

     

    2016 Roero Arneis ‘Recit’

    Monchiero Carbone, Piemonte

     

    Een prachtige cru uit het hart van de Roero, sprankelend, crispy met finesse

    en structuur. Mooie Arneis met amandel, venkel en mineraliteit.

     

    36,50

     

    2015 Gavi di Gavi ‘Minaia’

    Nicola Bergaglio, Piemonte (100% Cortese)

     

    Zuivere fijne wijn met citrus, wit fruit en mineralen. In de mond vol en zacht

    met spannende zuren, rijp wit fruit en een verkwikkende afdronk.

     

    39,50

     

    2015 Sauvignon Blanc ‘Winkl’

    Cantina Terlan, Alto Adige

     

    Intense Sauvignon met aroma’s van abrikoos, mandarijn en passievrucht.

    Fijne structuur en een heerlijke aromatische afdronk.

     

    43,00

     

    Vol en rond

     

    2015 Vermentino ‘Pariglia’

    Atillio Contini, Sardegna

     

    Deze gulle verleider wordt gemaakt door één van de oudste wijnbedrijven aan de westkust

    van Sardegna. Licht kruidig en intense geur van bloemen met verfissend fruit.

     

    29,50

     

    2015 Greco di Tufo ‘Serum’

    I Capatani, Campania

     

    Uitbundige Greco van vulkanische bodem met bloemen, honing en mineralen,

    Ziltige, frisse smaak met in de mond tonen van perzik en peer.

     

    36,50

     

    2015 Langhe Chardonnay

    La Morandina, Piemonte

     

    Intense neus met veel rijp wit en tropisch fruit, bloemen en specerijen.

    Verfijnde zuren en een lange mineralige afdronk.

     

    37,50

     

    2016 Lugana ‘Le Creete’

    Otella, Lombardia (100% Trebbiano di Lugana)

     

    Trebbiano uit eigen regio met aroma’s van exotisch en gekonfijt fruit,

    subtiele en krachtige smaak met ananas en grapefruit.

     

    38,50

     

    2015 Sicilia ‘Alastro’

    Planeta, Sicilia (70% Grecanico, 15% Grillo, 15% Sauvignon Blanc)

     

    De naam Alastro komt van de prachtige gele bloemen die op het wijngoed groeien.

    Aromatische florale wijn met meloen en witte perzik, klein bitter na.

     

    40,00

     

    2015 Grillo ‘Timeo’

    Baglio di Pianetto, Sicilia

     

    Van oudsher als onderdeel van een blend aanwezig in Marsala, maar zelfstandig

    minstens zo lekker. Frisse smaak met meloen, ananas en goede zuren.

     

    41,00

     

    2014 Vernaccia di San Gimignano

    Giovanni Panizzi, Toscana

     

    Op een steenworp verwijderd van San Gimignano ligt dit toonaangevende bedrijf.

    Loepzuiver gemaakt en geen gebruik van hout, maar wel prachtig wit fruit, amandel en lengte.

     

    44,50

     

    2016 Sylvaner ‘Valle Sarco’

    Villscheider, Alto Adige

     

    Deze boerenhoeve met traditie maakt loepzuivere wijnen en doen recht aan het terroir van Valle Isarco.

    Elegante neus met tonen van appel, peer en bloesem, smaak licht kruidig met mineralige afdronk.

     

    45,00

     

    Stevig en complex

     

    2013 Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Riserva ‘Salmariano’

    Giovanni e Francisca Marotti Campi, Marche

     

    Op 12 km van Ancona liggen de fraaie wijngaarden van de familie Campi. Zo’n 20% van de

    jonge wijn rijpt op eiken vaten en geeft een volle ronde smaak met een klein bitter van amandel.

     

    37,50

     

    2013 Grigio

    Piana dei Castelli, Lazio (100% Pinot Gris)

     

    Eigenzinnige wijn uit het gebied Lazio met een bodem van vulkanische oorsprong. Na schilweking oranje

    geel van kleur met een geweldige intensiteit, mineralen, karamel en sinaasappelschil.

     

    38,50

     

    2013 Collio Friulano

    Mario Schiopetto, Friuli

     

    Grondlegger van het succes in Friuli met wijngaarden dichtbij de Sloveense grens. Tonen van rijpe

    perzik, amandel en peer. In de mond fris en krachtig met in de afdronk een fijn bittertje en amandel.

     

    39,00

     

    2016 Gewürztraminer

    Cantina Terlan, Alto Adige

     

    Mooi klassiek bedrijf die in 1956 zijn eerste Gewürztraminer reeds produceerde. Tonen van lychee,

    mango en honing. Het aromatische karakter proef je terug in de smaak die zacht, vol en harmonieus is.

     

    37,50

     

    2014 Soave ‘Pieve Vecchia’

    Fasoli Gino, Veneto (100% Garganega)

     

    Biologisch werkend familiebedrijf die deze strogele Soave maakt met abrikoos, honing en noten.

    Volle smaak met vanille door houtlagering en rijpe volle tonen met lichte kruidigheid.

     

    49,50

     

    2012 Viognier ‘Ginolfo’

    Baglio di Pianetto, Sicilia

     

    De familie Marzotto werkt hier biologisch en veel met Franse druivenrassen.

    De Viognier heeft een volle smaak met honing, toast en vanille.

     

    58,00

     

    2015 Fiano ‘Cometa’

    Planeta, Sicilia

     

    Op de wijngaard in Menfi wordt deze Fiano gemaakt met tonen van nectarine, mandarijn,

    ananas. Rijke en krachtige wijn met mooie balans tussen rijp fruit en zuren.

     

    67,50

  • 
Rosé/rosati

    2015 Cerasuolo d’Abruzzo ‘Arboreo’

    Italo Pietrantonj, Abruzzo (100% Montepulciano)

     

    DOC Cerasuolo is een appelatie speciaal voor de Roséwijnen uit de Abruzzo.

    Wijn vol levendig kersenfruit, droog, licht bitter en met karakter.

     

    5,00 / 25,00

     

    2015 Cerasuolo d’Abruzzo Superiore ‘Cerano’

    Italo Pietrantonj, Abruzzo (100% Montepulciano)

     

    Alles is iets krachtiger dan de ‘Arboreo’. Kersen, aardbeien en bessenfruit,

    meer confiture, rozenbottel en door zijn lengte ook geschikt bij gegrilde visgerechten.

     

    31,50

  • 
Rood/rossi

    Licht en fris

     

    2016 Rosso Piceno ‘Farnio’

    Garofoli, Marche (60% Montepulciano, 40% Sangiovese)

     

    Rondom de heuvels van Ancona wordt deze vriendelijke rode wijn gemaakt.

    De wijn is droog met pruimen, kersen en zachte structuur.

     

    4,50 / 22,50

     

    2016 Montepulciano ‘Terrana’

    Bruno Nicodemi, Abruzzo

     

    In de Abruzzo maakt dit familiebedrijf prachtige Montepulciano sinds 1970. Toegankelijke wijn

    met in de neus tonen van donker rood fruit, kaneel en in de smaak verfijnd rood fruit en specerijen.

     

    26,50

     

    2015 Veronese Corvina

    Massimo Ronca, Veneto

     

    Modern bedrijf ten zuiden van het Gardameer maakt deze 100% Corvina met complexe neus

    van rood en donker fruit, in de mond verteerbaar met aardse tonen en zachte tannines.

     

    31,50

     

    2014 Valpolicella Classico Superiore

    Campo Reale, Veneto (Corvina, Rondinella, Molinara, Corvinone)

     

    Wijn met veel finesse en kersenfruit, zacht en goed uitgebalanceerd

    met een zweem van kruiden.

     

    34,50

     

    2015 Chianti Classico

    Castellare di Castellina, Toscana (95% Sangiovese, 5% Canaiolo)

     

    Fantastisch domein, eigenaar van de familie Panerei gelegen in Castellina Chianti.

    Bosaardbeien en viooltjes in de geur met zachte tannines en aangename frisheid.

     

    37,50

     

    2014 Dolcetto d’Alba ‘Piani Noce’

    Marco Parusso, Piemonte

     

    De wijnen van Marco kun je herkennen aan de soepele structuur en dat ze op jonge leeftijd al

    goed drinkbaar zijn. De Dolcetto is bloemig en fijn met een mooie balans tussen fruit en tannines.

     

    39,50

     

    2014 Barbera d’Asti ‘5Vignes’

    La Morandina, Piemonte

     

    Het fruit komt van 5 verschillende percelen rondom Montegrosso d’Asti en Costigliole d’Asti.

    Intens fruitige wijn met bosvruchten, bramen, tabak en lichte toon van vanille.

     

    39,50

     

    2014 Pinot Nero

    Colterenzio Schreckbichl, Alto Adige

     

    Coöperatie met inmiddels 300 aangesloten wijnboeren die als de beste van de regio

    wordt beschouwd. Elegante wijn met rode bessen en kersenfruit, verteerbaar met mooie zuren.

     

    43,50

     

    Vol en rond

     

    2014 Rosso Cònero ‘Piancarda’

    Garofoli, Marche (100% Montepulciano)

     

    De druiven komen van een perceel aan de voet van de Monte Cònero en krijgt 12 maanden

    houtopvoeding. Kruidig kersenfruit, vol en zwoel in combinatie met een krachtige smaak.

     

    29,50

     

    2014 Ronco Nolè

    Massimo di Lenardo, Friuli (50% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 25% Refosco)

     

    Ronco Nolè betekent ‘berg is er niet’ en is een grapje van de wijnmaker. Zijn wijn is een

    serieuze blend met 12 maanden houtopvoeding. Subtiele vanilletoon en veel rijp rood fruit

    met een zachte aromatische afdronk.

     

    32,50

     

    2014 Nero d’Avola ‘Plumbago’

    Planeta, Sicilia

     

    Plumbago is een wilde bloem dat beter bekend is onder de naam strandkruid. Aroma’s van

    rood fruit, chocolade en cacao met in de smaak pruimen en bramen met zachte tannines.

     

    39,50

     

    2009 Schioppettino ‘Alberice’

    Tenuta Aleandri, Friuli

     

    Schioppettino is lokale autochtone druif uit Friuli, boeket met veel rood rijp fruit, bramen,

    frambozen en bosbessen. In de smaak is de wijn droog en fris met een heerlijk lange afdronk.

     

    39,50

     

    2014 Ruché di Castagnole Monferrato

    Cascina Tavijn, Piemonte

     

    Ruché is een bijzondere druif, waarvan de productie laag ligt. De wijn heeft een intens aroma

    met veel florale tonen, pruimen en kaneel. In de mond zoete specerijen

    en een lange mineralige afdronk.

     

    41,00

     

    2013 Rosso Veronese ‘Reoltre’

    Campo Reale, Veneto (55% Corvina, 20% Rondinella, Molinara, Corvinone)

     

    De ripasso wordt in het voorjaar nogmaals vergist, maar nu met de druivendroesem

    van de Amarone waardoor de wijn aan structuur wint. Kersen, kaneel en amandelen met

    in de smaak weer kersen, specerijen en vanille.

     

    45,00

     

    2013 Rosso di Montalcino

    La Serena, Toscana (100% Sangiovese)

     

    De tweelingbroers Andrea en Marcello zijn gespecialiseerd in Rosso en Brunello di Montalcino.

    De wijn krijgt 12 maanden houtopvoeding en is verleidelijk met rood fruit en bloemen.

    In de mond vriendelijk met wederom rood ruit en mooi gedoseerd hout.

     

     55,00

     

    2014 Etna Rosso ‘Guardoilvento’

    Pietro Caciorgna, Sicilia (100% Nerello Mascalese)

     

    Bedrijf wat eerst in Toscane actief was en inmiddels ook 2 hectare wijngaard bezit op de Etna.

    Verfijnde neus met rijp rood fruit, thee en minerale toets van de bodem. In de mond zeer

    elegant met rood fruit, specerijen en aardse tonen.

     

    61,50

     

    Stevig en complex

     

    2011 Castel del Monte ‘Vigna del Melograno’

    Santa Lucia, Puglia (100% Nero di Troia)

     

    In de hak van de laars worden prachtige rode wijnen en rosé gemaakt. Deze variant is

    krachtig met kersen, bessen en viooltjes. Smaak is droog, pittig met veel fruit en sappige zuren.

     

    36,50

     

    2014 Aglianico del Vulture ‘Grifalco’

    Grifalco, Basilicata

     

    Producent in Montepulciano, verhuist naar Basilicata om daar wijn te maken van Aglianico. Intens

    met tonen van rood fruit, bloesem en specerijen. Krachtige wijn verteerbaar door verfijnde zuren.

     

    41,50

     

    2013 Malvasia Nera ‘Arteliquida’

    Montechiaro, Toscana

     

    Vriendschap tussen wijnmaker en kunstenares resulterend in vloeibare kunst. Geurend naar

    donker rood fruit en tabak met in de smaak bramen, chocolade en balsamico.

     

    47,50

     

    2009 Sagrantino di Montefalco

    Cesarini Sartori, Umbria

     

    Krachtpatser uit Umbria, robijnrood van kleur met in de geur bramenjam, licht peperig en

    cacao. Stevige tannines en frisheid, volle smaak en evenwichtige lange afdronk.

     

    49,50

     

    2014 Lagrein Riserva ‘Gries’

    Cantina Terlan, Alto Adige

     

    Lagrein is voor Alto Adige het belangrijkste inheemse druivenras en in Gries wordt de beste

    Lagrein geproduceerd. De granaatrode kleur is typisch en de geur heeft bittere chocolade en

    viooltjes. De smaak is vol en robuust met zachte tannines.

     

    49,50

     

    2014 Cannonau ‘Mamuthone’

    Giuseppe Sedilesu, Sardegna

     

    In centraal Sardegna ligt dit inmiddels 35 jaar oude familiebedrijf. De wijn rijpt 12 maanden

    in foeders van diverse maten en toont in de neus pruimen, kersen, tabak en specerijen.

    In de mond een krachtpatser met intens fruit, zwoel hout en rijpe tannines.

     

    51,50

     

    2014 Syraco

    Baglio di Pianetto, Sicilia (100% Syrah)

     

    Genoemd naar de warme zuidwestelijke wind van de oude stad van Syracuse. De geur van

    zuidelijke kruiden en drop met in de smaak tonen van gedroogde pruimen en chocolade.

     

    54,00

     

    2011 Amarone ‘Firmus’

    Cantina Spada, Veneto (40% Rondinella, 40% Corvinone, 15% Corvina, 5% Molinara)

     

    Klein maar fijn familiebedrijf ten noordoosten van Verona. Cantus Firmus betekent in het

    latijn een lang aangehouden noot in een muziekstuk en de afdronk van deze wijn is hier

    gelijk aan. Ingetogen Amarone die verfijnd is zonder teveel zoet.

     

    64,50

     

    2013 Barolo

    Marco Parusso, Piemonte (100% Nebbiolo)

     

    De kelder van Parusso is gevestigd tussen Castiglione Faletto en Monforte d’Alba,

    in het hart van het Barolo gebied. Na 24 maanden op barriques van 225 liter rijpt de wijn

    nog 12 maanden op fles. Verfijnde wijn met rijp fruit, cederhout en specerijen, in de smaak

    is de wijn krachtig maar verteerbaar met gedroogd fruit, vanille en mooie zuren.

     

    79,50

Reserveren

 

Vacatures

Keuken

 

Wij zijn op zoek naar een jonge enthousiaste kok met enige ervaring.

Zondag & maandag gesloten. Geen lunch.

 

Interesse?? stuur je motivatie en cv naar info@restaurantartusi.nl

t.a.v. Marcel Dorr

 

Bediening

 

Wij zijn op zoek naar  ambulante medewerkers (m/v)
voor in de bediening.

 

Mail voor meer informatie of sollicitatie naar: info@restaurantartusi.nl

Impressie

Adres:

Voorstraat 20a

2611 JR   Delft

 

Telefoon:

015 - 212 03 54

 

E-mail:

Openingstijden:

Dinsdag t/m zaterdag

vanaf 18.00 uur

Keuken geopend
tot 22:00 uur.

 

INFO

RESERVEREN

KEUKEN

WIJN

IMPRESSIE

VACATURES